Hotel Montagne
- en stolt historia

Hotel Montagne stod klart redan 1862. Nu är byggnaden nyrenoverad, den har fått nytt liv och inslag av modernitet. Men vi har behållit känslan av det gamla – av vår stolta historia. Vi vill att din upplevelse här ska präglas av personlig service och omtanke. Du ska känna dig som hemma.

2023 är starten på det nya

Vår tegelprydda fastighet är en stolthet för det gamla brukssamhället Åmmeberg – ett avtryck från 1860-talet. Nu står hotellet nyrenoverat, men känslan från det gamla lever kvar. Med den historiska charmen bevarad har vi gjort rum för nya upplevelser och minnen. Blicka ut från hotellets fönster och se den gamla kägelbanan, vattentornet och lokstallet. Då bevittnar du spår från 1800-talet när gruvbolaget Vielle Montagne byggde upp Åmmeberg.

Vielle Montagne köper Åmmeberg

I samband med att den belgiska koncernen Vieille Montagne köper Åmmeberg och omgivande gruvor påbörjas en storskalig samhällsomvandling. Vielle Montagne bygger bostäder, sjukhus, skola, järnväg, hamn – och även detta hotell.

1857

1862

Hotellet börjar ta emot gäster

Vi är stolta över att vara ett av Sveriges äldsta hotell som ännu är i drift. Redan år 1862 börjar hotellet ta emot gäster. Under hundra år fungerar Hotel Montagne som konferenslokal, casino och hotell för besökande tjänstemän från gruvbolaget Vielle Montagne.

Vi köper Hotel Montagne

Vi köper Hotel Montagne och börjar planera vår nya vision för hotellet – en vision med hjärta och själ. Vi vill ge våra gäster det lilla extra och skapa en plats för allt. Åmmeberg växer och vi vill att Hotel Montagne ska följa med.

2021

2022

Den nya visionen förverkligas

Hotellet genomgår en omfattande renovering och modernisering inför nyöppningen. Vi behåller känslan av Åmmebergs och Hotel Montagnes stolta historia, men inreder och renoverar byggnaden till att bli en modern och komfortabel plats för våra gäster.

 

Hotel Montagne öppnar upp dörrarna på nytt

Hotel Montagne står redo för att välkomna gäster igen. Med hotellets historiska charm bevarad har vi gjort rum för nya upplevelser och minnen. Välkommen!

2023

Ett hotellbesök
utöver det vanliga

Att bo på Hotel Montagne utmärker sig från dina besök på andra hotell. Det är en plats för alla. Och för allt. Här kan du slappna av, upptäcka, skratta och mötas. Vi vill att du ska minnas din vistelse hos oss och längta till ditt nästa besök.

Med anor
från 1862